Auto alarm klassenindeling
Startonderbreker (voorheen klasse 1)
Bestaande uit een systeem met twee automatisch inschakelende blokkeringen, welke beide zorgen dat het voertuig zich niet op eigen kracht kan verplaatsen:
- minimaal twee blokkeringen

Alarmsysteem (voorheen klasse 2)
Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering:
- startonderbreker
- omtrekdetectie
- interieurdetectie
- akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
- optische signalering
Het automatisch inschakelen van het alarmsysteem is toegestaan.

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3)
Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering:
- startonderbreker
- omtrekdetectie
- interieur detectie
- hellingshoekdetectie
- akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
- optische signalering
Het automatisch inschakelen van het alarmsysteem is toegestaan.

Voertuigbeveiliging door voertuigvolgsystemen
Het VbV-keuringsvoorschrift TT04 stelt eisen aan de werking van voertuigvolgsystemen. Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is, naast een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding, de afhandeling van de melding door de politie. Om dit te garanderen worden alarmmeldingen verwerkt via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC). Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om voertuigvolgsystemen met jamming detectie te certificeren. Een systeem voorzien van jamming detectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden.

Processtappen
Heeft uw voertuig nog geen VbV-SCM certificaat, dan kunt u contact opnemen met Autobedrijf Roosen.Wij zijn een Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf en kunnen een certificaat afgeven op uw voertuig met een Kiwa SCM goedgekeurd beveiligingssysteem. De beveiligingssystemen kunnen worden onderverdeeld tussen af-fabriek en after-market systemen. Een af-fabriek systeem is een beveiligingssysteem dat vanuit de fabriek in het voertuig aanwezig is. Een after-market systeem is een beveiligingssysteem dat achteraf ingebouwd moet worden. Beide soorten systemen worden aan de hand van keuringsvoorschriften getest en gecertificeerd. U kunt bij ons informeren of uw voertuig eventueel beschikt over een goedgekeurd af-fabriek systeem of wat voor systeem er in het voertuig gemonteerd kan worden.

Er wordt een certificaat uitgegeven als wij de werking van het systeem hebben gecontroleerd en goedgekeurd. Wij registreren het voertuig in de Kiwa SCM database. Hierin worden verschillende zaken vermeld zoals het type voertuig en het type beveiligingssysteem. Nadat wij de gegevens in de database hebben gezet, en er eventueel een steekproef heeft plaatsgevonden, kan er een certificaat worden afgegeven. Wij plakken vervolgens de herkenbare VbV-SCM sticker op de ramen van het voertuig. Hierdoor zien potentiële dieven dat de auto is voorzien van een Kiwa SCM goedgekeurd systeem en zullen het voertuig eerder laten staan!

Geldigheidsduur
Certificaten voor personenauto’s en motorfietsen hebben een geldigheidsduur van 36 maanden na afgifte. Hierna dient het beveiligingssysteem elke 12 maanden gekeurd te worden door ons of een Kiwa SCM erkend inbouwstation. Bij een goed resultaat ontvangt u géén nieuw VbV-SCM certificaat, maar een “Bewijs van Certificering” als bewijs dat het beveiligingssysteem is gekeurd en naar behoren functioneert.

Certificaten voor voertuigvolgsystemen hebben een geldigheidsduur van 36 maanden na afgifte. Hierna dient het beveiligingssysteem elke 12 maanden gekeurd te worden door ons of ander Kiwa SCM erkend inbouwstation voor voertuigvolgsystemen. Het systeem wordt dan samen met de meldkamer getest. Bij een goed resultaat ontvangt u géén nieuw VbV-SCM certificaat maar een “Bewijs van Certificering” als bewijs dat het beveiligingssysteem is gekeurd en naar behoren functioneert.

Van onze klanten

  • Goed ingebouwd! Richard heeft goed werk geleverd. Ed de Meijnen
  • Een goed alarm in mijn auto, geeft mij een goed gevoel. Thea Gorter
scroll up